Açılış Sayfam Yap   Sık Kullanılanlara Ekle   

   Anasayfa        Fotoğraflar      Site Yönetimi         Yazar Girişi         Sitene Ekle         Arşiv          Rss Listesi    İletişim     Gizlilik Poltikası     Ziyaretçi Defteri
 

Yeşil BMC li Adama - Yukarıköy Mahallesi Web Sitesi - Maçka/Trabzon
   
 

Ahmet KADI ¬

Ahmet KADI

 Yeşil BMC li Adama
 Yazı Boyutu

 Tarih : 18.09.2009 - 01:10:01 


(Babamın anısına...)


YEŞİL BMC’Lİ ADAMA

 

Ben bu köyde doğdum. Değerli büyüğüm Sinan Kol’un da dediği gibi ‘ Bir şarjör mermiye eşdeğer sevinçlerle ‘ geldim dünyaya. O bir şarjör mermi de kuvvetle muhtemel ya bizim, ya ahırdaki ineklerimizin o haftaki yaşamsal giderlerinden kısılmıştır. Kapı altlarından rüzgar esip şişerse de kilimleri , çatlak kiremitler su sızdırsa da içeri , fareleri uzak tutsun diye kedilerle yaşasak da dünyanın en güzel , en büyük, en sıcak, en keyifli eviydi evimiz. Abim ablalarım ve misler gibi, evet evet misler gibi ahır kokan bir annem vardı ve son kalem ve kahramanım ve hep özlediğim ve hep beklediğim bir babam!

Bazen birkaç ay sürerdi bazense birkaç hafta Yeşil BMC ‘ sine atlayıp gittikten sonraki dönüş hasreti.Belki sorardım anneme belki de sezerdim dönüş vaktini, kulağımı kabartıp havayı dinler ve o bildik, o tanıdık , o dost ses kulağıma değil kalbime işlerdi; o ne güzel bir kamyon sesiydi!.. Nasıl da süzüle süzüle , nasıl da salına salına gelirdi caminin ordan. Gelir, virajdan döner ‘ işte ben buradayım ‘ der gibi, selam verir gibi hafifçe eğilerek yerini alır evin üst tarafında Yeşil BMC…

Ve kapı açılır, o gelir ; babam… Yeşil BMC hep babamı getirir. Kara lastiklerim eskimiştir. Olsun ! Nasılsa gelmiştir Yeşil BMC ‘ li babam. Soğuktur, karanlıktır, su yoktur, ekmek azdır… Ne önemi var Yeşil BMC ‘ li babam vardır ya ! Dünyanın en güzel manzarasıdır bir çocuğun babasının bacaklarına özlemle sarılabilme çabası!

Sonra dostlar, komşular akrabalar gelir, çaylar içilir, sohbetler edilir… O dünyanın en güçlü, en çok gezen, en çok bilen adamı bir bir anlatır... Ama ne maceralar, evet evet bende şoför olmalıyımdır. O ve Yeşil BMC’ si Don Kişot ve atı gibi ne maceralara sürüklenmiştir. Hafta günleri Maçka’dan zaten lüks olan maçka ekmeğinin yanına e birazcık da yaz helvası, birazcık da çekirdeksiz üzüm hele hele kara gözlü kızına çok sevdiği şeftaliden alabilmek için ne yeldeğirmenlerine saldırmıştır o ve Yeşil BMC ‘ si.

Köy bu hayat durmaz, köy insanı çalışır. Yeşil BMC o köye, o köylüye yük çeker, dert çeker, kahır çeker hatta bazen of çeker. Ve o adam, o Demirel şapkalı adam o arabanın içinde kah sabır çeker, kah çile çeker kah da rest çeker, Ama ne olursa olsun bir nefes de sigarasından çeker.

Köyden yaylaya uzun, dik, zor, keskin bir yol gider. Yeşil BMC bul yolda dosdoğru gider. İster yukarı kemre yüklü, ,ister aşağı çayır yüklü, bildiği yolda dosdoğru gider. Ve yeşil BMC ‘ li babam hayatın her yolunda dosdoğru gider.; ‘’ Dini aşikardır’’ onun,’’hatırla gönülle konuşmaz’’, ‘’ babası olsa fark etmez ‘‘, sert konuşur… Ama mert konuşur! Eğrilmez, eğilmez, öyle çok da siyaset bilmez; bir Demireli sever, birde Demireli seveni…

Sonbaharda köyde yapraklar düşer, araba yolu boyunca rüzgarla ordan oraya savrulur. Tabiat yorgun düşer, teslim olur. Tabiat kadar doğal, tabiat kadar bildik yeşil BMC yaşlanır, yorulur, kırılır, dökülür… Bir gün baktığımda Yeşil BMC artık o evin üst tarafındaki yerinde yoktur. O ne hazin bir boşluktur, o ne vahim bir yokluktur… Nasıl gelecektir yayla çayırları, camiye kim getirecektir kumu, ya sular kesilirse ne olacaktır, nasıl tarif verecektir köyü bilmeyenler, nereyi işaret verecektir… Ya Yeşil BMC ‘ li babam ne olacaktır…

Bir filmi sonuna kadar izlediğimizde geriye dönüp ‘ anlamalıydım böyle olduğunu’ deriz ya hani anlamalıydık belki önce Yeşil BMC’ nin ve sonra fötr şapkanın terk edişlerinden. Anlamalıydık bu terk edişlerin bir anlamı olduğunu.

Yeşil bir cenaze arabasıyla, yeşil örtülere sarıp, yeşil bir yaz gününde getirdiler ‘ Yeşil BMC ‘ li babamı ‘. Söylenecek hiçbir sözün anlamı yoktu şimdi. Durgun bir deniz gibi sakin, huzurlu yatıyordu öylece. Oysa okyanustu onun yüreği, fırtınaydı, Karakaban rüzgarıydı öfkesi, İstanozda bir kürtük kadar beyaz, Paşasuyu kadar temizdi hayatı ve yayla bahçesinde rüzgara inat bir vargit çiçeği gibi dimdikti başı. Dik geldi, dik yaşadı, dik öldü … Adamdı.. Atamdı…!

Babamdı…



 

Oy verdikten Sonra klavyeden ENTER tuşuna basınız  
1 2 3 4 5   Bu Yazıya Toplam 139 Puan Verildi
 Kaynak :  ahmet kadı

 Kategori  Köşe Yazısı

7138 Kişi Tarafından Okundu.

Yorum ( 11 )   

 Nazmi

24.01.2021 08:22:32 

  Altın yıllara

Cevapla


Çok güzel anlattın kardeşim. Hepinizin yüreğinin bir köşesinde saklı o altın yıllara gittim. Ne öyle bir hayat daha yaşanacak bu Dünya'da , ne de öyle insanlar görecek bu yer yüzü


İp Adresi Kayıtlı   

 FUAT ALTINTAŞ

2.06.2011 10:59:23 

  YÜREĞİNE SAĞLIK

Cevapla


Bir baba ancak bu kadar güzel cümlelerle anlatılır ne mutlu o babaya ki ardından bukadar yürek dolduran cümleler kuran bir evlat bırakmış.yüreğine sağlık kardeşim..ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN.


İp Adresi Kayıtlı   

 hasan salih kadıoğlu

7.07.2010 00:56:24 

  Cvp:TRABZON

Cevapla


Alıntı : HASAN SALİH KADIOĞLU

AĞLATTIN BENİ KARDEŞİM SANA HELAL OLSUN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE

fevkalede yazılmış kardeşim çok duygulandım yazıyı bir kez daha okudum.seni tebrik ediyorum. HASAN SALİH KADIOĞLU


İp Adresi Kayıtlı   

 ORHAN KADI

8.04.2010 14:59:24 

  YOK

Cevapla


Ahmet sen benim canımsın kanımsın seni ne çok sevdiğimi ifade etmeye gerek yok. ancak sana sonsuz teşekkür ederim ki bu yazıyı yazdın bukadar güzel ifade ettinki abime olan hasretimi özlemimi bu yazınla hep canlı tutuyorum ve onu çok özlüyorum.


İp Adresi Kayıtlı   

 HASAN SALİH KADIOĞLU

20.02.2010 12:41:59 

  TRABZON

Cevapla


AĞLATTIN BENİ KARDEŞİM SANA HELAL OLSUN GÖRÜŞMEK DİLEĞİYLE


İp Adresi Kayıtlı   

 Mustafa AKSOY

1.02.2010 01:06:02 

  İŞTE BU

Cevapla


Teşekkürler kardeşim... Bir adamı ancak bu kadar iyi anlatabilir bir insan teşekkürler ağzına eline sağlık....senin yüreğine sağlık ömrün uzun ve hayırrlı olsun o yeşil arabalı adamında Rahmeti bol,mekanı cennet olsun,,,ben dahil iyiliği dokunmayan bir insan yoktu bunu yazmadın burdan belirteyimm...herkese selam ve saygılar...


İp Adresi Kayıtlı   

 Aynur KURT GÜR

21.11.2009 20:10:26 

  Yeşil BMC li adama

Cevapla


Allah(cc) rahmet eylesin. Bir evlat babasını ,acısını ancak bu kadar güzel anlatabilir.Başka söze ne hacet...


İp Adresi Kayıtlı   

 sinan kadı

12.11.2009 13:01:37 

  kalıbının adamı

Cevapla


arkamıza baktığımızda örnek alabileceğimiz çok insan olmadı omuzunayaslanabileceğimiz az insana rastladık.rastladık fakat bukezde geçnliğin vermiş olduğu önyargıyla sanki hepgenç kalacakmışcasına hep bir kenara ittik o yıkılmaz omuzları.evet bu omuzlardan biri kardeşimin yazısında dediği gibi paşasuyu gibi temiz yüreği naldöken gibi dik duran başı ile yeşil bmc li adam yıllardır o köyü sırtında taşımış çilelerini çilesi bilmiş mutlulularını yeşil bmc sinin gür sesli klaksonuyla şenlerdirmiş adam gibi adam.belki biraz ürkerdik ondan ama çok severdik herkes severdi çünkü o kalıbının adamıydı


İp Adresi Kayıtlı   

 Coşkun KURT

26.10.2009 16:33:50 

  ALLAH(C.C) RAHMET EYLESİN

Cevapla


YÜREĞİ DOLU GÜZEL KARDEŞİM; NE YAZACAĞIMI BULAMIYORUM ÇOK DUYGULANDIM, BİZ BİRBİRİMİZİ BİLİRİZ YAZIYA NE HACET....ALLAH (C.C) GANİ GANİ RAHMET EYLESİN.


İp Adresi Kayıtlı   

 Ziya Tüfekçi

19.09.2009 13:36:34 

  Yüreğine Sağlık...

Cevapla


Ahmetim o kadar güzel anlatmışsınki çok duygulandım.Tekrar babamın ölümü düştü aklıma ve Ona duyduğum hasret.Şimdi diyorumki yaşasaydıda yatalak bir hasta olsaydı ve sadece gözlerini görebilseydim.Yeterdi bana.Mevla Mustafa amcamın mekanını cennet eder inşallah.Çocukluğumun yapbozunda kıymetli bir parçaydı.Sevgiler.


İp Adresi Kayıtlı   

 ugur altunbas

19.09.2009 02:12:18 

  bizi biz yapan degerler....

Cevapla


ne güzel anlatmissin dayimizi.bu güzel yorumun üzerine yazacagimiz iki üc cümleyi cok görmezsin umarim. allah gani gani rahmet eylesin o büyük insana.cocuklugumuzun hasreti okullar tatile girsede köyümüze kavussak olurdu. nihayet gelirdik köyümüze ve ilk olarak o yesil BMCye bakardik yerinde duruyor mu? eger yerindeyse bu bizim icin ne büyük bir mutluluk, yine atlayacagiz üstüne ve cikacagiz yaylaya, dayim bize her nekadar esekogluesekler inin altina dese de biz simski sarilip inmeyecektk kasasindan. bu hatiralarimizi animsattigin icin cok tesekkürler.


İp Adresi Kayıtlı   

Sayfa  

 Bu Yazara Ait Diğer Yazılar

Yeşil BMC li Adama

 18.09.2009

 
 
 

 

Reklam
 
 Duyuru
 Köşe Yazıları

Mücahit TÜFEKÇİ

Mücahit TÜFEKÇİ ¬
Kırsal Mahalle Statüsü

Şaban KADI

Şaban KADI ¬
Dernekler Birleşmelidir

Yakup UZUN

Yakup UZUN ¬
Ülkemizin için iyi düşünüp karar vermeliyiz

MURAT KADI

MURAT KADI ¬
Ben Yaylayı Özledim

Abdullah AKSOY

Abdullah AKSOY ¬
BM ve Uluslararası Kuruluşlar

Sadık Tüfekçi

Sadık Tüfekçi ¬
Zaman Yönetimi

Ziya Tüfekçi

Ziya Tüfekçi ¬
Uzun zamandır ihmal ettiğimiz bağımız; akrabalarımız...

HACI AVCI

HACI AVCI ¬
Aynalar Aynalar

Ahmet KADI

Ahmet KADI ¬
Yeşil BMC li Adama

Mehdi Tüfekci

Mehdi Tüfekci ¬
Nazım Amcanın Anısına

YUSUF KADIOĞLU

YUSUF KADIOĞLU ¬
Kemençeyi Yaşatmak

Orhan TOPAL

Orhan TOPAL ¬
Memleketimi İsterim
 
Henüz Haberlere Puan Verilmemiş..
 
Bugün için Haber Eklenmedi.
Bu Hafta içinde Haber Eklenmedi.
Ahmet Niyazi Tüfekçi Hakkın Rahmetine Kavuştu Ahmet Niyazi Tüfekçi Hakkın Rahmetine Kavuştu
Köyümüz halkından Rahmetli Jandarma Hasan oğlu AHMET NİYAZİ TÜFEKÇİ hakkın rahmetine kavuşmuştur. ...
 
 Takvim

Ekim 2024

Pts Sal Çrş Prş Cum Cts Pzr
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
 
 Ziyaretçi İstatistikleri
   
 Online : 6
 Bugün : 444
 Dün : 748
 Toplam : 1945096
 Ip No : 3.138.101.151
   
 

 

Tarih ve Kültür
İşte Yukarıköy Köyü Tarihi
Mubadele ve iskan
Seller Senesi  1929
Yukarıköy e İlk Gelenler
Kültürümüz
Eski Kelimeler
Kullanılan Soyadları
 
Güzel Köyümüz
Yukarıköy Muhtarlık
Yukarıköy Hakkında
Yukarıköy 'de Eğitim
Sportif Faaliyetler
Yukarıköy Haritası
Yararlı Linkler
Trabzon Valiliği
Trabzon Belediyesi
Maçka Belediyesi
Yetişen Değerlerimiz
Köyler ve Muhtarlar
Maçka Türküleri
Turistik Yerler
Eczaneler
Önemli Telefonlar
Trabzonunsesi.com
Devlet Tiyatrosu
Şehir Kameraları
Resmi Gazete
 Son Haberler
 
 Popüler Haberler
 
 Döviz Bilgileri

  Döviz Alış Satış
  Dolar 34.1788 34.2404
  Euro 22.7476 22.8982

 

  



Güncel | Düğün - Nişan | Vefat - Taziye | Etkinlikler | Video Haber | Foto Haber | Din ve Kültür | Doğum Haberleri | Gizlilik Politikası


 

   © Copyright - 2008 -2017- Yukarıköy Mahallesi Web Sitesi - Maçka/Trabzon - Tüm Hakları Saklıdır. 

Bu sitede Çilem.Net Yazılımı kullanılmaktadır.

#include file="alt.asp"-->